UA

UA

Круглий стіл “Арешт морських суден”

Круглий стіл “Арешт морських суден”

Одеське відділення Асоціації юристів України спільно з Комітетом з транспортного права провели Круглий стіл, на якому обговорювалися актуальні питання, пов’язані з арештом морських судів.

За словами Світлани Панової, голови Одеського відділення АПУ, Україна в 2011р. ратифікувала Брюссельську конвенцію 1952 р., яка регулює питання накладення арешту на морські судна. Конвенція набула чинності для України в 2012р. Крім того, Верховною Радою України був прийнятий окремий закон, який вніс зміни до процесуальних кодексів в частині територіальної підсудності справ про арешт морських суден. Однак, не дивлячись на те, що на законодавчому рівні питання арешту суден врегульовано, на практиці виникає багато питань.

В обговоренні брали участь провідні фахівці-практики відомих юридичних компаній м. Одеси. Учасники круглого столу обговорили проблеми, пов’язані з арештом суден, як на території України, так і на території іноземних юрисдикцій, а також торкнулися питання захисту прав моряків при арешті суден.