UA

UA

Що планують змінити для виноробів України?

Що планують змінити для виноробів України?

Схоже, що уряд серйозно взявся за наведення ладу у виноробстві. Після ухвалення законопроєкту №9030, який спрощує діяльність малим виробництвам виноробної продукції, у Верховній Раді на друге читання чекає урядова ініціатива №9139 про виноград та продукти виноградарства. Це євроінтеграційний законопроєкт, який впроваджує вимоги Європейського Союзу у галузі у зв’язку з отриманням Україною статусу кандидата в члени ЄС. Опитані фахівці виноробної галузі позитивно оцінили закладені в проєкті зміни, однак застерегли: для реального розвитку галузі одного нового закону, на жаль, мало.

Зокрема, своїм фаховим поглядом на урядовий законопроєкт з ресурсом ФОКУС поділився Володимир Зубар, керуючий партнер ЮФ "Юрлайн"

Очолювана паном Зубарем компанія з моменту створення займається юридичним супроводом діяльності виноробних підприємств.

Для реалізації контролю якості українських вин передусім необхідно зробити відповідні інвестиції у лабораторії, змінити нинішні стандарти тощо, - вважає Володимир Зубар. Водночас законопроєкт унеможливлює використання українськими виробниками у назві продукту слів "коньяк" чи "шампанське", на чому давно наполягали в ЄС.

Детальніше за посиланням.