UA

UA

Юристи ЮФ «Юрлайн» успішно захистили інтереси зернотрейдера в податковому спорі

Юристи ЮФ «Юрлайн» успішно захистили інтереси зернотрейдера в податковому спорі

Команда практики вирішення судових спорів ЮФ «Юрлайн» успішно відстояла інтереси великого зернотрейдера (м.Київ) в судовому спорі з ДПІ в Шевченківському районі м.Києва. Предметом судового розгляду було визнання протиправними та скасування податкового повідомлення-рішення про донарахування клієнту фірми податкових зобов’язань з податку на прибуток на загальну суму понад 2,8 млн. грн.

Підставою для донарахування податкових зобов’язань став висновок перевіряючих про нібито безтоварний характер операцій за договором про поставку зернових, а також факт порушення кримінальної справи стосовно посадових осіб контрагента-постачальника. Даний спір супроводжувався юристами ЮФ «Юрлайн» в судах апеляційної і касаційної інстанції. При розгляді справи Апеляційним адміністративним судом м.Києва була доведена помилковість позиції фіскального органу, скасовано необґрунтоване рішення суду першої інстанції, а позов підприємства задоволений.

В результаті перегляду постанови апеляції Вищий адміністративний суд України 06.11.2014 р виніс ухвалу, якою відмовив у задоволенні касаційної скарги ДПІ в Шевченківському районі м.Києва та залишив у силі постанову апеляційної інстанції, винесене на користь платника податків. Таким чином, судовий спір був вирішений на користь клієнта фірми.