UA

UA

Засідання Комітету з цивільного та сімейного права Ради адвокатів Одеської області та нагородження переможців V Стипендіального конкурсу

Засідання Комітету з цивільного та сімейного права Ради адвокатів Одеської області та нагородження переможців V Стипендіального конкурсу

18 квітня 2019 р. на засіданні Комітету з цивільного та сімейного права Ради адвокатів Одеської області адвокати обговорили реформу законодавства про банкрутство і питання проведення судово-економічних експертиз в сфері фінансово-банківської діяльності.

У дискусії також взяли участь судді та представники органів юстиції.

В рамках заходу відбулося урочисте нагородження переможців V стипендіального конкурсу Адвокатського об’єднання “Юрлайн”.

Згідно з рішенням Стипендіальної комісії переможцем конкурсу став Веремчук Владислав, студент 3-го курсу економіко-правового факультету Одеського національного університету імені І.І. Мечникова.

Друге місце зайняв Сініка Олексій, студент магістратури економіко-правового факультету Одеського національного університету імені І.І. Мечникова.

Третє місце зайняла Нехріщинюк Олена, студентка магістратури факультету адвокатури Національного університету «Одеська юридична академія».

Всі фіналісти отримують дипломи, цінні призи та можливість проходження стажування в Адвокатському об’єднанні «Юрлайн».

Призери отримують стипендію в розмірах 12 000 грн., 9 000 грн., 6 000 грн., Яка виплачується протягом 6 місяців.

Також заохочувальний приз у вигляді права проходження стажування отримала Варнацкая Оксана, студентка магістратури соціально-правового факультету Національного університету «Одеська юридична академія».

Володимир Зубар, голова Комітету з цивільного та сімейного права, керуючий партнер АО “Юрлайн”, привітав переможців і вручив їм дипломи та пам’ятні призи.

undefined

Продовжив засідання Бірюков Олександр Миколайович, доктор юридичних наук, професор кафедри міжнародного приватного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Він розповів про процес підготовки і прийняття Кодексу України про процедури банкрутства, а також розкрив питання, пов’язані з ініціюванням банкрутства діяльністю арбітражних керуючих.

А.Н. Бірюков зазначив, що в цьому кодексі закладено інструментарій для скорочення процедур банкрутства та підвищення їх ефективності.

З доповіддю з питань проведення судово-економічних експертиз в сфері фінансово-банківської діяльності виступив експерт в області економічної експертизи Тимофієнко Сергій Анатолійович.

Він розкрив особливості проведення судових експертиз, характеристики первинних документів як підстав для бухгалтерського обліку господарських операцій, а також порядок розрахунку сукупної вартості кредиту та реальної процентної ставки.

Засідання завершилося розглядом та обговоренням учасниками засідання і доповідачами окремих питань, які виникають у правозастосовчій практиці.