UA

UA

Засідання Робочої групи з підготовки законопроекту з рекодифікації (оновлення) цивільного законодавства України

Засідання Робочої групи з підготовки законопроекту з рекодифікації (оновлення) цивільного законодавства України

20 вересня керуючий партнер Юрлайн Володимир Зубар виступив із доповіддю на засіданні Робочої групи з підготовки законопроекту з рекодифікації (оновлення) цивільного законодавства України. Тема обговорення - «Реформування Цивільного кодексу України: юридичні особи (загальні положення)».

Зокрема, предметом доповіді Володимира Зубара було висвітлення питань, що стосуються проблем перетворення господарських організацій (державні і комунальні підприємства тощо) за Господарським кодексом України в організаційно-правові форми юридичної особи, якими послуговуються країни у більшості правових систем світу (зокрема, в акціонерні товариства, товариства з обмеженою відповідальністю, непідприємницькі товариства та установи).

Захід було присвячено обговоренню питань щодо реформування Цивільного кодексу України. Відбувся фаховий обмін думками щодо створення визнаної у світі та зрозумілої нормативної бази для регулювання діяльності юридичних осіб в Україні.

Співорганізаторами заходу виступили: Національна академія правових наук України, відділення цивільно-правових наук Національної академії правових наук України та Київський регіональний центр Національної академії правових наук України.